Известие

Collapse
No announcement yet.

Свързване на халогени

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свързване на халогени

Колеги, имам проблем с поставянето на халонените, досега нямах, поставих едни предварително пробвани и работещи, свързах ги с буксите, които бяха изкарани до предната греда.....и очаквах да светнат.....но не. Имам копче което е до това на аварийните, но не се получава. Четох доста теми, но неми стана ясно за това къде се намира релето и бушона, за да мога да ги проверя. Ако някой има и др идеи моля споделете!!!

колега релето е на предпазния блок долу в краката, ако липсва то или бушона към него никога няма да светнат тези халогени според тази картинка релето е л17 а бушона е този на който има картинка като на копчето от където ги пускаш !!
    Дано да съм бил полезен
    Attached Files
    Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Ами утре по светло мисля да проверя, че вече не се вижда нищо....За бушона знам че го имам защото празно място нямам там....но за релетата трябва да погледна за всеки случай

Comment

може да има и друг ел. проблем да не ти работи копчето или примерно скъсан кабел!
        Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

а при мен има следния проблем, свети само десния халоген, левия не работи, крушката е здрава, почистих и буксата, но пак не тръгва, какъв може да е проблема

Comment

Значе, проверих всички релета и бушони са на мястото им, пласмасата с пепелника я извадих и видях че има 2 свързани букси отзад, няма място за друга. Почвам да си мисля че трябва нова инсталация да се пуска, някой с идеи?!?

Comment

идеи има.
              халогените са активни само когато първо си пуснал основните светлини. може да е тъпо, но при пробата трябва да включиш габаритите.
              другото- вадиш релето и на пинове 85 и 86 на таблото мериш какво напрежение идва като цъкнеш копчето и габаритите са включени.
              точка

Comment

това с пуснатите светлини го отиграх няколко пъти с мисълта че може да светнат отсамосебе си
                а забравих да спомена - на таблото не ми светва никаква индикация че съм натиснал копчето за халогените. И това с замерването ще го направа довечера, че съм на работа сега

Comment

Working...
                X